SØGNE: — Klokken 18.33 kom det inn melding om at mannen var pågrepet, og at han ble kjørt til arresten i Kristiansand, opplyser operasjonsleder i Agder politidistrikt, Asbjørn Enoksen.

Politiet satte opp sperringer ved begge veier ut fra Åros camping, og benyttet flere patruljer til å finne den etterlyste mannen.

Episoden på Åros Camping skal ha startet som følge av en krangel mellom flere beboere. Ifølge politiet skal 24-åringen ha knust tven til en hyttenabo med ei øks.

— Han skal deretter ha truet folk med å bruke øksa, opplyser Enoksen.

Det var rundt klokken 18.00 at politiets operasjonssentral fikk meldingen om dramaet på Åros Camping.

— Vi skal forsøke å pågripe vedkommende. Det dreier seg om en etterlyst person som har slått seg vrang, opplyste operasjonsleder i Agder politidistrikt Asbjørn Enoksen til fvn.no.

Mannen skal være etterlyst av politiet etter at han ikke møtte opp til avhør på et tidligere tidspunkt.

Fædrelandsvennen snakket fredag kveld med et øyenvitne, som bor i en av hyttene nær gjerningsmannen.

– Det var en krangel mellom to kjente. De har vært uvenner lenge, og det utartet seg til en slåsskamp, forteller vitnet.

Hun forteller videre at den pågrepne hadde gjort seg upopulær blant naboene.

– Han har stjålet fra mange av hyttene rundt her. Nå har alle fått nok, og det er nok dette som er årsak til krangelen, sier hun.

Politiet lette i går kveld rundt hyttene, etter det som sannsynligvis er gjerningsvåpenet. Det ble lenge spekulert i om det var brukt øks, men dette mener øyenvitnet er feil.

– De gikk løs på hverandre med ei jernstang. Jeg fikk nok av hele spetakkelet, og kastet stanga langt under ei av hyttene, forteller hun.

Det var en vaktmann i hytteområdet som varslet politiet om episoden. Han skal også ha følt seg truet av 24-åringen.