KRISTIANSAND: — Det er ikke spesielt festlig, sier Oddvar Abrahamsen, trafikksjef i Bussen Trafikkselskap.

I går formiddag måtte to av bussene deres tas ut av trafikk fordi de ble tagget mens de var ute og kjørte. Den ene sto og tok på folk i Henrik Wergelandsgate da en tagger slo til klokken 07.35. — Det var en passasjer som gjorde sjåføren vår oppmerksom på hva som hadde skjedd. Men de er jo veldig raske, og det var umulig å få stanset ham, sier Abrahamsen.

Den andre bussen er også blitt sprayet i løpet av morgenen i går. Busselskapet vet ikke når. Bussen har kjørt både Slettheia, Søm, Suldalen og Hånes og vært i trafikk hele tiden.

Taggebølge

Bussen Trafikkselskap er blant dem som best merker taggebølgen som nå herjer byen. I løpet av 14 dager har de hatt tre tilfeller av tagging. Men taggerne herjer flere steder. Det er blitt tagget på både forretninger og privatboliger i Kristiansand sentrum. Til og med på Tinghuset har det vært taggere på ferde.

En av taggerne er tatt, og han sitter i varetekt nå. Men taggerne som har vært på ferde de siste dagene har politiet ingen idé om hvem er. Politiet har sikret seg et videoopptak av taggerne, men har ikke klart å identifisere hvem som er på bildene.

Kommunens eget taggeteam har også merket at taggingen har tatt seg opp de siste 14 dagene. Teamet har et budsjett på 600.000 kroner som det skal bruke til å bekjempe tagging på kommunens grunn.

— Fortsetter det slik er budsjettet brukt opp innen september, sier Lars Harstad i taggeteamet.

Teamets fremste oppgave er å ordne opp i tagging på kommunale bygg. Men de tar også private oppdrag. Det blir fort dyrt. En liten tag koster raskt 1500 kroner å få fjernet.

Rolig periode

Både i taggeteamet og Bussen Trafikkselskap har det vært lite plager med tagging før nå i det siste. I Bussen Trafikkselskap flyr tusenlappene fort når det kommer bølger av hærverk og tagging.

  • Da dette var på det verste for noen år siden, hadde vi utgifter på mellom 800.000 og en million i året, inkludert hærverk inni bussen, sier trafikksjef Oddvar Abrahamsen.