FLEKKEFJORD: — Hadde vi ikke visst akkurat hvor dørene var, er det ikke sikkert vi hadde klart å komme oss ut. Røyken var så tett at vi knapt kunne se en hånd foran oss, forteller arbeidskollegene Turid Flikka og Bente Nedland.

Det var rett før klokken 9 at brannalarmen gikk, og de ansatte som oppholdt seg i andre etasje av hovedbygningen hadde ikke lange stunden på å komme seg ut.

— Jeg er bare lykkelig over at alle ansatte kom seg ut i tide, og ingen ser ut til å ha blitt fysisk skadet. Sikkerhetskopier fra datamaskinene av design og regnskap ble også reddet ut, sier daglig Arne Andersen ved bedriften som er Norges største leverandør av emballasje.

Politiet kan ennå ikke si noe om brannårsaken, men det er på det rene at det foregikk ombyggingsarbeider av kontorbygget. I tillegg til at kontorbygget kan ha fått brann-, røyk- og vannskader ligger det et mindre varelager vegg i vegg.

— Heldigvis ligger hovedlageret for emballasje til Norgesgruppen et steinkast unna, og ble ikke berørt av brannen, sier Arne Andersen.

Det var 15 personer på jobb da brannen oppstod. Andersen Emballasje & Design har til sammen 30 ansatte i Flekkefjord. Firmaet som nylig markerte sitt 40-årsjubileum fikk denne uken en prestisjefylt kontrakt for levering av emballasje til Statoils mer enn 2000 bensinstasjoner i Norden, Polen, Russland og de baltiske stater.