KRISTIANSAND: Tjessem hevder seg krenket og beskyldt for alvorlig underslag i Se og Hørs spalter. Det er bakgrunnen for innklagingen til PFU, skriver VG.

Henlagt

Se og Hør omtalte den politisaken som ble opprettet mot Tjessem, som «den alvorlige anmeldelsen». Politianmeldelsen ble senere henlagt.

– Vi ønsker ikke å diskutere saken i større grad i mediene, men vil heller la PFU vurdere klagen, sier advokat Kyrre Eggen til avisen.

Sjefredaktør i Se og Hør, Harald Haave, står hundre prosent inne for innholdet i artikkelen.

– Viktig sak

– Det er helt nytt at kongehuset engasjerer seg så sterkt på vegne av Tjessem, som helt klart må regnes som en del av den kongelige familien. De tette båndene til hoffet og hennes status som offentlig person, gjør at det er helt legitimt å sette søkelyset på arveoppgjøret og konsekvensene av dette. Vi legger merke til at Marit Tjessem og hoffet har valgt Norges største avis VG for å få fram sin versjon av saken. Hoffets reaksjoner har styrket vår oppfatning om at dette var en viktig nyhetssak, skriver Haave til VG i en e-post.

Arveoppgjør

Se og Hør skrev i sommer om et arveoppgjør mellom Tjessem og sønnene til sin avdøde ektemann Rolf Berntsen. Arveoppgjøret handlet i stor grad om hytta til ekteparet.

Tjessem hadde fått to bilder i gave før hun inngikk ekteskapet med Berntsen, og bildene hang i hytta. Hun hadde så flyttet bildene til sin egen leilighet. Tjessem ble deretter politianmeldt. (©NTB)