OSLO/AGDER: Flertallet på Stortinget vil heller ikke ha firefelts vei fra Gartnerløkka og helt til Søgne. I dag avga transportkomiteen på Stortinget sin innstilling til Nasjonal Transportplan.

Bare litt

Da regjeringen la frem Nasjonal Transportplan tidligere i vår, ble det ramaskrik på Sørlandet. Blant annet var en firefeltsvei fra Gartnerløkka bare planlagt til Hannevika, ikke helt til Søgne.

De siste månedene har sørlandspolitikere vært ivrige for å snakke inn firefeltsveien helt til Søgne. Målet var at den siste veistrekningen skulle med i Stortingets behandling. Men dette er det eneste som står om resten av strekningen: ”Det er også utfordringer på strekningen videre mellom Hannevikdalen og Søgne grense, trafikken er stor og det er lokalt stort engasjement for å få forbedret også den videre strekningen.”

— Dette er et veldig klart løftebrudd fra de rødgrønne på Sørlandet. De lovte at Kristiansand-Søgne lå inne med firefeltsvei. Nå er det også usikkerhet knyttet til Hannevikdalen-Gartnerløkka, påpeker Peter Gitmark (H).

Om dette står det: ”bygging av firefelts veg vestover fra Kristiansand på strekningen Gartnerløkka–Hannevikdalen i Vest-Agder er et av prosjektene Regjeringen mener det er aktuelt å prioritere statlige midler til i siste seksårsperiode.”

Gitmark mener altså det er for lite konkret. Hans parti går inn for firefelts motorvei fra Kristiansand til Mandal.

Søgne-ordfører skuffet

Under NTP-høringen i Stortinget i begynnelsen av mai, skrøt delegasjonen fra Sørlandet av transportplanen. Dette gjorde blant annet Dagrun Eriksen (KrF) svært irritert.

Da Søgne-ordfører Solveig Kjelland Larsen var i Oslo like etter dette møtet, var dette den klare beskjeden:

— Vi skal gnu på, vi er ikke fornøyd. Vi må gjenta så ofte som mulig at det trengs firefeltsvei til Søgne grense, sa hun.

Det blir det altså ikke i denne omgang.

— Jeg er selvfølgelig skuffet, for jeg hadde håpet og trodd at den siste biten skulle legges inn, sier søgneordfører Solveig Kjelland Larsen (Ap).

— Dette betyr at vi fortsatt må jobbe hardt for denne saken. Jeg lover å benytte enhver anledning til å fremme spørsmålet, sier Kjelland Larsen, som senest i dag nevnte dette for statssekretær Erik Lahnstein i samferdselsdepartementet.