HIRTSHALS: Fergen skulle ha ankommet Kristiansand klokken 18.15, men klarte ikke å legge fra kai i Hirtshals før over midnatt. Kraftig vind fra vest sørget for at fergen ble liggende værfast i over ti timer.

— Fergen er nå på vei. Forventet ankomsttid i Kristiansand er 06.30. Det er mye sjø over Skagerrak, så de må ta det rolig. Det er lagt inn over seks timer på overfarten, opplyste markedssjef Odd Grønberg i Color Line til fvn.no like før klokken 01. «Christian IV» måtte ha hjelp av tauebåt for å komme seg ut av Hirtshals havn. Tauebåten gjorde flere forsøk tidligere mandag kveld uten å lykkes.

Fra vest

Vinden var oppe i 32 meter i sekundet i Hirtshals mandag.

— Fergen ble presset inn mot kai, og hadde ikke mulighet til å komme seg ut. De måtte derfor ha hjelp av tauebåt, sier Grønberg.

Om lag 500 av passasjerene ombord var på nyttårscruise med Color Line. De reiste ned nyttårsaften, og skulle etter planen ankommet Kristiansand etter ett døgn på cruise.

— Vi skulle ha reist fra Hirtshals klokken 13.45. Men vi får ta det som det kommer. Stemningen er god her, sa passasjer Øivind Sangvik på telefon til fvn.no mandag kveld.

Hoteller

Han var optimist med tanke på turen over Skagerrak.

— Jeg tror ikke bølgehøydene er så aller verst. Det er her i Danmark at vinden skal være sterkest, sa Sangvik.

Passasjerene som skulle reise fra Kristiansand til Hirtshals klokken 19.15 ble innlosjert på flere hoteller i byen. Også passasjerene som skulle med fergen fra Hirtshals klokken 01.15 fikk tilbud om hotellovernatting.

— Vi satser på normal avgang fra Kristiansand klokken 08.15 tirsdag morgen. Vi har kuttet en rundtur, noe som betyr at vi har en del passasjerer ekstra som må over, sier Grønberg.