Andersen har nå begynt å forklare seg om hans tilknytning til overgrepet på en campingplass i Farsund sommeren 2002, skriver bt.no.

Politiet mener saken er blant de mest alvorlige overgrepene Andersen skal ha utført.

I retten i dag ble det spilt av et dommeravhør av gutten som ble tatt opp først i 2007 fordi det lokale politiet i Farsund foretok seg få eller ingen etterforskningsskritt i 2002. — Jeg tror neppe jeg har vært der noen gang. Når jeg kjører kysten rundt, så kjører jeg forbi Farsund, sier Erik Andersen.

Han understreker at han syntes det var fælt å se tenåringsgutten som måtte forklare seg om overgrepene politiet mener Andersen har begått.

- Var rastløs - Jeg synes svært synd på ham som nå må gå gjennom dette gang på gang, men desverre er det ikke noe jeg kan gjøre med det, sier han.

Andersen sier han trolig har vært på en utenlandstur i det tidsrommet politiet mente ovegrepet skjedde i Farsund.

— Jeg var rastløs i den tiden og reiste mye. I mai måned kan jeg godt mulig ha vært i Tyskland uten at jeg husker det så veldig, sier Andersen.

Tidligere i dag forklarte en 13 år gammel gutt seg om sitt møte med det politiet mener er lommemannen.

— Jeg var redd. Om jeg hadde møtt ham igjen hadde jeg løpt, forklarte 13-åringen.

I dag har aktoratet kommet til en av de mest alvorlige tiltalepostene mot Erik Andersen. Et overgrep fra 2002 mot en den gang åtte år gammel gutt.

I tiltalen heter det at den seksuelle omgangen likestilles med samleie og skiller seg fra flertallet av de andre sakene som handler om seksuell handling og forsøk på seksuell handling.

Badeplassen Retten har startet med å se et dommeravhør fra 2007 da gutten som skal ha opplevd overgrepet var 13 år.

— Vi satt på badeplassen og lekte og så kom det en mann. Han spurte om vi kunne hjelpe ham med å ta i lommene hans, fordi han hadde så store hender, sier 13-åringen, som er tydelig utilpass i dommeravhøret fra 2007. Deretter beskriver gutten hvordan han ble utsatt for et videre overgrep.

— Jeg hadde ikke noe valg. Han var voksen. Jeg var redd, sier gutten, som i løpet av avhøret bryter sammen i gråt, og politimannen som holder avhøret må gå inn på helt trvielle ting for å få gutten til å snakke videre.

- Tenker du ofte på dette?

— Nei, sier 13-åringen. Jeg vil ikke tenke på dette, sier han.

Forbannet - Har du vært forbannet på ham?

— Ja.

- Hvordan forbannet?

— Jeg vet ikke, sier 13-åringen.

- Har du lyst til å møte ham igjen?

— Nei

- Hva hadde du gjort om du møtte ham igjen?

— Jeg hadde sprunget langt, sier gutten.

- Hadde du kjent ham igjen om du så ham?

— Jeg vet ikke. Kanskje noe med ansiktet, sier 13-åringen.

Sølvtape Overgrepet skjedde i 2002 på en strand i Farsund og politmannen beklager i avhøret fra 2007 at politiet ikke hadde gjort nok i saken fra den gang.

Retten vil senere få se et nytt avhør av gutten, fra etter at Erik Andersen ble tatt i 2008. Gutten forteller også i avhøret at mannen som forgrep seg på ham hadde sølvtape i lommene.

— Det var hull i lommen og han hadde ikke underbukse på, sier 13-åringen.

I morgen vil statsadvokat Per Egil Volledal legge frem en av Erik Andersens dongeibukser, sammen med en rapport fra Kripos utarbeidet av en kriminalteknisk etterforsker som blant annet har avsetting av kjemiske spor som spesialfelt.

Erik Andersen vil forklare seg om forholdet for retten senere i dag, men denne posten av tiltalen er blant dem han tidligere har nektet for å ha begått.