VALLE: Det var den 18. desember i fjor at huset til Martha Hege Røysland (60) og samboer Willy Frantsen (63) brant ned til grunnen. Verken eiendeler eller bolig var forsikret, og det var bare ruiner igjen av barndomshjemmet til Martha.

De første dagene etter brannen var bygdefolket på Valle svært engasjert i å samle inn penger til den uheldige familien, men etter julen har innsamlingen dabbet veldig av, skriver avisa Setesdölen.

— Eg tykkjer dette er leitt, men responsen me såg med ein gong, forsvann raskt. Til no er det samla inn om lag 40.000 kroner. Det hjelper ikkje mykje. Eg meiner folk bør stille opp. Rett nok var det dumt av dei å sitje med eit hus utan brannforsikring, men kven har ikke gjort noko dumt ein gong, spør Karin Løyland, som står bak innsamlingen.

Videre forteller hun til avisen at de har lyst å utvikle arbeidet med støttegruppen videre, men at det ikke er like enkelt når det er så få folk som bryr seg.

For tiden befinner de tre husløse seg i Telemark, men de vil snart flytte hjem igjen til Valle. Da får de flytte inn i nabohuset på Flateland, hvor de får leie i ett år.

— Det hadde vore ille viss me må gje opp arbeidet, det er viktig å hjelpe kvarandre når noko alvorleg hender, meieren Løyland.