VENNESLA: Rådmannen i Vennesla legger opp til at det nåværende biblioteksbygget i kommunen skal huse rusmisbrukere og psykiatripasienter.

Dette kommer frem i budsjettforslaget for 2011, melder Vennesla Tidende.

Øker bemanningen

Biblioteket er planlagt ombygd til syv boliger, som skal kunne huse personer med dobbeldiagnose innen rus og psykiatri. Boligene skal etter planen være bemannet.

— Vi har lagt opp til fire nye, faste årsverk og tror at dette skal gi oss muligheten til tettere oppfølging for de som ikke bor så greit nå, sier lokal Nav-leder i Vennesla, Rolf Velle til VT.

Misliker fortettingen

Planene får velforeningstalsmann Egil Rosaas til å se rødt. Han representerer velforeningen i Lyng- og Ringveien på Moseidmoen, og blir ikke beroliget av at boligene skal være bemannet.

— Vi reagerer spesielt på det vi mener er en unødvendig fortetting av personer med rus- og psykiatriproblemer. Allerede har vi tilsvarende, kommunale boliger i noen tidligere aldersboliger like i nærheten, sier Rosaas til fvn.no

Vil være klar i talen

Rosaas peker på tilfeller av knivkasting og stjeling, og sier beboerne i nabolaget føler det svært ubehagelig dersom det nå skal bosettes enda flere vanskeligstilte i samme område.

— Nå må vi si i fra før det er for seint. Denne konsentreringen av mennesker med problemer av ulikt slag bekymrer oss, sier Rosaas til fvn.no.

Rosaas ønske samtidig å være tydelig på at han forstår at de vanskeligstilte må få hjelp og bolig.

— Klart jeg skjønner at de må bo et eller annet sted, og jeg er ikke uenig i at de skal ha hjelp. Mitt anliggende er at vi er skeptiske til fortettingen i vårt område, sier vellagsmannen.

Ombygging til syv boliger

Seks millioner kroner til ombygging er foreslått i rådmannens budsjett. Velle i Nav Vennesla sier til Vennesla Tidende at det er et stort behov for omsorgsboliger i kommunen.

— Behovet for boliger til personer som har problemer med å bo selvstendig er stort, og det er et behov vi har hatt i årevis, sier Velle.