VENNESLA: – Planen var å starte opp i dag, men vannpumpa ved brønnen er ødelagt, sier park— og idrettssjef, Jùrgen Orf i Vennesla kommune til fvn.no.

Frossen

Dermed står snøkanonene på Sandripheia fortsatt uvirksomme. Ekstremkulda de siste dagene har medført at vannpumpa, som produserer snø i kanonene har fryst i stykker.

– Dette er veldig dumt, men sånn ble det nå denne gangen, sier Orf.

Koblet feil

Forsinkelse i anleggsarbeid på grunn av omlegging av vann- og strømforsyning har trolig vært en medvirkende årsak til en frossen vannpumpe.

– Vi holder på å forebedre belysningen i området, og det ser ut til at strømmen som skal holde pumpa varm er blitt koblet feil, sier park- og idrettssjefen.

Han betrygger skientusiaster med at det er mulig å benytte asfaltløypa til skigåing, inntil snøkanonene settes i sving. Selv om løypene ikke er kjørt opp, er det også anledning til å gå på skøyter.

– Vi ønsker jo mest mulig aktivitet fortest mulig, så vi vil prøve å få på plass ny pumpe så snart det lar seg gjøre, sier han.

Leit

Skitrener, Arild Jørgensen i Sirdal ski synes det er leit at snøkanonene på Sandripheia ikke er i drift.

– Denne kuldeperioden hadde jo vært en kjempe mulighet til å produsere mye snø, og det utrolig synd at dette ikke er blitt gjort, sier Jørgensen.

Han opplyser om at de nå blir nødt til å benytte løypene på Høgås, som ligger omtrent dobbelt så langt borte.

– Det blir jo en ekstra lang kjøretur, men vi får bare se fremover og håpe på at det løser seg snart, sier skitreneren.