KRISTIANSAND: – Det blir rart for meg å snakke om enkeltepisoder. Det var et liv i vold. Slik var min hverdag. Det er snakk om hundrevis av voldsepisoder, sa kvinnen i 30-årene da hun forklarte seg i Kristiansand tingrett mandag.

Grov vold

Den jevngamle mannen er tiltalt for ved seks anledninger å ha utsatt sin eks-samboer for grov vold. Gråtkvalt fortalte hun hvordan mannen skal ha kontrollert hver bevegelse hun gjorde og banket henne for de minste ting.

– Han bestemte når jeg skulle legge meg, når jeg skulle holde ham med selskap og hvor lang tid jeg fikk i butikken. Alt ble kontrollert, sa kvinnen.

Ifølge kvinnen skal han en gang ha slengt henne så hardt i murgulvet at hun fryktet at hun var påført hjernerystelse. Uvel og med intense hodesmerter skal kvinnen ha karret seg ut av huset for å skjule at hun ringte legevakta, forså å forklare helsepersonellet at hun falt og slo hodet i båten.

Kvinnen fortalte også at hun ved en dagligvarebutikk ble slengt i gulvet og veggen før mannen skal ha forsøkt å kjøre på henne. Med parets felles barn sittende usikret i baksetet kjørte hun flere kilometer før hun turte å stanse for å sikre barnet.

– Det var blod på penger og nøkler. Jeg følte en enorm frykt, sa kvinnen. I retten hevdet hun barnet ofte var vitne til vold.

50 slag

Etter å ha hjulpet en venninne å flytte skal hun ha vært 30 minutter etter samboerens tidsskjema. Hun fikk venninnen til å dikte en unnskyldning for at samboeren ikke skulle bli sinna.

– Han slo meg så hardt at armene hovnet opp til det dobbelte.

– Hvor mange slag? 5 eller kanskje 15?, spurte dommer Lillian Skranefjell.

– Det blir mer riktig å si 50 slag, svarte kvinnen spakt.

Venninnen nærmest tvang kvinnen til å la seg avbilde for å sikre bevis.

Voldtatt

Kvinnen hevdet mannen voldtok henne og at hun flere ganger overnattet i bilen for å unngå vold i parets hjem i Kristiansand.

– Jeg hadde en fast plass i Høvåg hvor jeg parkerte og sov i bilen. Når det hevdes at jeg forlot barnet mitt og ham på natta, så var det grunnen, sa hun.

En gang hun sto naken i dusjen skal mannen ha grepet dusjhodet og truet med å spyle glovarmt vann på henne.

– Han ville skremme meg. Jeg hadde så mye frykt at jeg blokkerte følelsene. Derfor husker jeg ikke alt, sa kvinnen. Hun sa samtidig at hun fortsatt var glad i eks-samboeren.

– Jeg har dårlig samvittighet når jeg tenker på at han risikerer fengsel, sa hun.

Mannen i 30-årene erkjente straffskyld og gikk god for kvinnen forklaring. Men han nektet for voldtekt og hevdet vold ikke var hverdagslig.

– Ble provosert

– Det er ikke hennes skyld at jeg slo, og jeg skal ta straffen for det jeg har gjort. Men hun gjorde mye som provoserte meg og fikk meg til å slå. Jeg er en sjalu person, sa samboeren.

I retten innrømmet han å ha revet i stykker og kastet klærne hennes, men var ikke villig til å erstatte plaggene til 10.000 kr.

– Det er jeg som har betalt for dem, svarte mannen.