BIRKELAND: Fabrikkdirektør Per Are Birkeland ved 3B-Fiberglass sier til fvn.no at bedriften ikke ønsker å kommentere selve hendelsesforløpet. Heller ikke hvor lenge produksjonen vil bli stoppet.

– Jeg vil ikke uttale meg om det før vi vet mer, sier Birkeland.

LES OGSÅ: Avfall fra ovn startet fabrikkbrann

Fabrikken, som vanligvis produserer gjennom hele døgnet, ber flesteparten av de ansatte om å holde seg hjemme.

– Alle som er med i industrivernet blir bedt om å møte til planlagt arbeidstid, for å bistå i arbeidet med å sikre utstyr og verdier. Resten trenger ikke møte før vi trenger deres hjelp i videre arbeid framover, heter det i en pressemelding fra fabrikkdirektøren.

To til legevakt

Et par av bedriftens ansatte ble sendt til legevakt for sjekk etter å ha blitt eksponert for røyk. Ingen ble ellers skadet.

Birkeland mener at bedriftens industrivern var viktige for å hindre en storbrann.

– Industrivernet har nøkkelpersoner blant de ansatte med klare oppgaver. De ruller ut slanger, gjør klar for slukking, og tar hånd om gass og elektrisitet. Men først og fremst skal de sikre liv og helse, sier Birkeland.

Tømmes for gass

Utover kvelden fredag jobber teknisk personell med å tømme lokalene for gass. Deretter skal utstyr sikres og skadeomfang kartlegges.

Brannen ble meldt klokka 11.40 i formiddag. Brannmannskaper fra Kristiansandsregionen brann og redning sine stasjoner i Lillesand, Birkenes og Kristiansand ble kalt ut for å slukke brannen.

Det skal ha vært avfall i en konteiner som startet brannen. To timer etter at brannen brøt ut, meldte brannmannskapene at de hadde kontroll.