KRISTIANSAND: Peter har mottatt noen få brev, men ingen av jentene som har kontaktet han har ønsket å komme på tv. Får han ingen aktuelle brev eller e-poster innen toppen to uker, blir hele programmet med han kansellert. Nå ber han jentene ta pennen fatt.

— Dette er jo ikke farlig! Det er mye verre å gå til tannlegen, flirer 39-åringen humoristisk. Selv anser han seg selv som både en artig og likandes fyr, og tror det er mer tv-opptredenen enn han personlig som skremmer damene. Peter lar seg ikke stresse av faren for at det kanskje ikke blir program, men synes det hadde vært synd om alt ble avlyst.

— Jeg prøver å ikke tenke så mye på det, men jeg hadde jo selvfølgelig hatt veldig lyst til å finne ei søt og trivelig jente, sier han.

Humor

Ungkaren bor for tiden sammen med sin mor i Søgne, hvor han driver en antikvitetsforretning. Han har tidligere vært aktiv både i politiet og i militæret. Han innrømmer at godt humør og humor er viktige ingredienser i hverdagen.

— For meg er det viktig at en partner har humoristisk sans. I tillegg er jeg glad i gå turer i skog og mark med hunden. Bortsett fra det, er jeg opptatt av at avgjørelser om aktiviteter må gjøres i fellesskap. Hadde det blitt program med meg, ønsker jeg å treffe jentene og bli litt kjent med dem før jeg legger noen planer, sier han. Og legger til at dette også gjelder den avluttende romantiske weekenden som skal gjennomføres på slutten av programmet.

— Avgjørelse om tur må jeg ta sammen med den aktuelle kandidaten. Det er ingen vits i å reise til Bergen om man synes Bergen er en skitt-by, flirer den blide Søgne-mannen.

- En spennende fyr

Programleder for "Svigerdatter søkes", Hedda Kiese synes det er synd om Peter skulle falle ut av produksjonen, og hun forsikrer at tv-opptredenen overhodet ikke er skremmende.

— Vi har allerede spilt inn to programmer, og tilbakemeldingen fra jentene som har deltatt er kun av det positive slaget. De har kost seg og hatt det hyggelig og fått et helt nytt inntrykk av hvordan denne formen for tv-produksjon foregår. Dette er ikke skummelt! Det er ingen skjulte kameraer eller lignende, sier Kiese.

Programlederen har også kun lovord å komme med når det gjelder Peter, og ser ingen grunn for at han ikke skal være meget attraktiv hos det motsatte kjønn.

— Peter er en utrolig spennende, humoristisk og allsidig person! Han kan mye, både når det gjelder hisorie, litteratur og friluftsliv. Han er bereist og har til og med bodd et par år i Italia. I tillegg er han aktiv og sporty og har jobbet både i militæret og politiet, forteller Kiese.