Skriv din mening nederst i artikkelen.

KRISTIANSAND: Det var under bystyrets åpne spørretime onsdag Rolf Gupta spurte ordfører Jan Oddvar Skisland om hva kommunen gjør for å bedre holdninger og kommunikasjon mellom mennesker med forskjellig hudfarge i byen.

Stygge blikk og vold

Gupta, som er sjefsdirigent og kunstnerisk leder for Kristiansand Symfoniorkester, mener at mennesker møter ubehagelige situasjoner på grunn av hudfarge.

— Jeg opplever en menneskelig kulde her i byen hvor mennesker med et unorsk utseende blir møtt med uhøflighet, stygge blikk og enkelte ganger vold, sa Gupta til bystyret.

Han bad derfor ordføreren om en kartlegging med statistikker om folks holdninger på tvers av hudfarge og kulturell bakgrunn.

— Det er ikke Henrik Wergelands fødeby verdig å ha det slik, sa Gupta.

- Sterkt beklagelig

I sitt svar til Gupta pekte ordføreren på en rekke tiltak kommunen har for et bedre flekulturelt miljø i byen. Samtidig synes han det var trist at innbyggere i Kristiansand følte det slikt.

— Jeg vil sterkt beklage at mennesker med et unorsk utseende opplever det slikt. Jeg vet ikke om en kartlegging er det som vil fungere best, men derimot konktrete tiltak. En økende polarisering er uønsket i byen, sa Skisland.

Planer om innvandrer-råd

Blant annet viste ordføreren til planene om et innvandrer-råd og et internasjonalt hus i Kristiansand. Begge er saker som ble behandlet under onsdagens bystyremøte.

— Jeg vil takke for henvendelsen og vil ta initiativ til at det settes på dagsorden i det nye innvadrer-rådet, sa ordføreren.

Gupta synes dessuten det var sterkt beklagelig at medlemmer i byrådet stilte på forsiden av Fædrelandsvennen med holdninger som bygget opp under en distansering på tvers av hudfarger. Kritikken var rettet mot Demokratenes leder, Vidar Kleppe, som i forrige uke uttalte at en ny moské vil være et sted med «Grobunn for kriminalitet».

Les mer om bystyremøtet i torsdagens utgave av Fædrelandsvennen.