SØGNE: — Dette er kjempejenter. Himmel og hav. Det var i overkant av hva jeg hadde forventet, sier Peter Loch (39) fornøyd. I går formiddag fikk han og moren Ragnhild besøk. Svanhild Østby og Nurgima Asanovska ønsker begge to å bli nærmere kjent med Peter. Denne uken skal de to Vestfold-jentene tilbringe hos familien Loch i Søgne. Med tv-kameraene til stede. I løpet av uka må Peter bestemme seg for hvem av jentene han liker best. Det blir ikke enkelt.

Så stygt ut. - Å velge mellom dem blir helt forferdelig. Jeg ville faktisk heller blitt pisket offentlig på Torvet i Kristiansand enn å gjøre det valget, sier Søgne-sjarmøren som er en av syv ungkarer i programmet «Svigerdatter søkes». Det så en stund stygt ut for deltakelse da Peter for en måneds tid siden ikke hadde fått et eneste brev fra potensielle kjærester. Men så dukket Svanhild og Nurgima opp. Egentlig skulle det også ha vært en tredje jente på besøk i Søgne, men hun møtte ifølge TV2 mannen i sitt liv helgen som var (!).

Svanhild og Nurgima var kjempefornøyde med å få møte Peter i virkeligheten. Svanhild fikk sansen for han i presentasjonsprogrammet på TV, mens Nurgima så han på TV2s nettsider.

Ikke sjenert. - Jeg trodde Peter var sjenert, men det er han ikke. Jeg har bare fått et enda bedre inntrykk av ham, sier Nurgima.

— Jeg også, istemmer Svanhild.

— Hvordan blir det å konkurrere om Peter?

  • Vi ser ikke på hverandre som så store konkurrenter og føler at vi har funnet tonen, sier Nurgima.

Mor Ragnhild likte svigerdatteremnene hun fikk i hus i går.

— De er så trivelige og omgjengelige begge to. De er akkurat slik svigerdøtre skal være, sier hun.

  • Hva ser du etter hos en svigerdatter?

— Hun må være snill, vennlig og trofast og gjerne litt huslig. Det viktigste er uansett at hun blir glad i Peter, sier Ragnhild.

Svigermors rolle. Og hva mor har å si om jentene kan være viktig. Ifølge programleder Hedda Kise har flere ungkarer så langt i programmet endret mening om jentene etter å ha hatt samtaler med moren sin. Både Peter og Ragnhild er likevel klare på at han har det siste ordet.

— Jeg har ikke mye jeg skulle ha sagt når det kommer til stykket, sier Ragnhild.

— Nei, vi kan jo ikke ha noe tvangsekteskap heller. Det kommer det aldri noe godt ut av, ler Peter.

Alle programmene av «Svigerdatter søkes» er spilt inn, bortsett fra programmet med Peter. Hedda Kise kan røpe at mange ungkarer har kommet seg ut av den moderlige favn.

— Seks program er innspilt og så langt har vi fire kjærestepar og et som kan bli det. Det er en statistikk vi aldri hadde drømt om, sier Kise.

Om også Peter kan vinke farvel til et ti år gammelt ungkarsliv blir klart 24. januar. Da viser TV2 programmet fra Søgne.

FAKTA

Peters jenter

Svanhild Østby (36)

Hjelpepleier fra Stokke.

Valgte Peter fordi han virket både hyggelig og snill.

Nurgima Asanovska (29)

Hjelpepleier fra Tønsberg.

Valgte Peter fordi han er søt, og fordi hun liker høye menn.