— Det er jeg veldig godt fornøyd med. Finanskomiteen er Stortingets klart beste komité, sier Gitmark på telefon fra USA, hvor han for tiden er på studietur i regi av det amerikanske utenriksdepartementet.

28-åringen fra Kristiansand er utdannet siviløkonom fra Norge Handelshøyskole, og får dermed god nytte av sin utdannelse på Løvebakken.

— Det er positivt å ha økonomer som tenker helhet i alle komiteer, men jeg tror jeg kommer til å gjøre en god jobb i Finanskomiteen. Alt som koster penger, og det er de fleste saker, kommer innom komiteen, sier han.

I forrige stortingsperiode satt Gitmark i Kommunalkomiteen, da han møtte som fast representant for Ansgar Gabrielsen. Sin første periode som innvalgt er han så langt godt fornøyd med. I tillegg til å bli plassert i Finanskomiteen, er han også blitt medlem i Høyres gruppestyre.

Jan Tore Sanner fortsetter i rollen som Høyres finanspolitiske talsmann. Han blir andre nestleder i finanskomiteen.

Også Kristelig Folkeparti har plassert sin stortingsgruppe. Jon Lilletun skal sitte i Utenrikskomiteen i kommende periode, mens Åse Gunhild Woie Duesund er plassert i Arbeids- og sosialkomiteen.

Antallet fagkomiteer økes fra 12 til 13 de neste fire årene. Komiteenes sammensetning skal være klar torsdag.