— Bilistene skal få en sjanse, men om de ikke snart slutter å feilparkere kommer vi til å skrive ut flere parkeringsgebyrer i tiden fremover, advarer politibetjentene Hanne Rom Havaas og Thomas Lande ved Lyngdal lensmannskontor til Farsund Avis.

Fram til nå har bilister kunnet parkere relativt fritt i Lyngdal uten å risikere å få lapp på frontruta. Det kan det bli slutt på nå.

For en tid tilbake ble det satt opp parkering forbudt-skilt i gaten som går mellom parkeringsplassen bak rådhuset og Miljøgaten.

På tirsdag registrerte politiet sju ulovlig parkerte biler i den aktuelle gaten. De lot bilene stå i fred, uten bot i ruta.

Neste gang kan det imidlertid koste bilistene 500 kroner å parkere mot skiltreglene.

Det er kun satt opp ett parkering forbudt-skilt for den aktuelle gaten; ved parkeringsplassen bak rådhuset. Forbudet er ikke skiltet fra Miljøgaten, men dette er ikke god nok unnskyldning for å feilparkere, melder politiet.

Det er ikke bare i denne gaten parkeringsreglene brytes i Lyngdal.

– Det er observert mye rar parkering, og folk bør passe på å rette seg etter reglene, påpeker Thomas Lande.

Ifølge forskriftene ilegges det et parkeringsgebyr på 500 kroner når kjøretøy står parkert i strid med Vegtrafikkloven, trafikkreglene eller skiltforskriftene. Gebyret er det samme dersom bilister parkerer for eksempel på fortau, på gangfelt, i strid med parkering forbudt-skilt eller på parkeringsplass for forflytningshemmede.