Moskva (NTB): Det melder nyhetsbyrået Ria Novosti. Kapteinen på den russiske tråleren «Elektron» sier han ikke utelukker en kollisjon med de norske kystvaktskipene som følger ham, ifølge det russiske nyhetsbyrået Ria Novosti.

– Jeg forbeholder meg retten til å legge meg på kollisjonskurs siden jeg ikke lenger har håp om noen annen hjelp, sier kapteinen på tråleren ifølge nyhetsbyrået.

– Mannskapet vil om nødvendig bli reddet av «Grigorij Arlosjkin» som beveger seg langs en parallell kurs, sier kapteinen med henvisning til et annet russisk skip i området.

En talsmann for den russiske sikkerhetstjenesten FSB i Murmansk sier et russiske patruljeskip vil bli sendt ut for å møte «Elektron» og å frakte i land de norske inspektørene som befinner seg om bord i skipet. Deretter skal tråleren eskorteres til en russisk havn for nærmere etterforskning.

Den norske kystvaktsjefen Steve Olsen sier til NTB at han antar de norske inspektørene vil bli med tråleren inn til Murmansk for å bli satt av der. Han sier det vil ta skipet om lag ti timer å nå inn russisk sone.

– Det er en gruppe på rundt 50 russiske fiskefartøy rundt 100 nautiske mil foran tråleren. Kapteinen prøver trolig å nå gruppen for å skjule seg blant de andre skipene, sier den ikke navngitte FSB-talsmannen.

Han antok det ville ta «Elektron» mellom ti og 15 timer å nå fram til de andre fiskefartøyene.

En talsmann for det russiske utenriksdepartementet sier de er i kontinuerlig kontakt med norske myndigheter, og at den russiske marinen har besluttet ikke å gripe inn i situasjonen. (©NTB)