Kristiansand: Etter at en rød nødrakket ble observert i området mellom Bragdøya og Dvergsøya i natt, har politiet vært ute og lett etter personer eller båter som trengte hjelp. Nødblusset ble observert rett før midnatt, og litt senere ble det også registrert at det hadde gått ut signal fra en nødpeiler. Det kan virke som om nødpeilersignalet kom i fra land i samme området, og politiet undersøkte derfor både til land og til vanns i natt. Politiet har torsdag morgen avsluttet søket.

Torsdag formiddag gjør politiet undersøkelser i den utbrendte tankeren sammen med folk i fra Kristiansand Mekaniske Verksted.

Det var natt til 5. mars at den 170 meter lange tankeren stod i brann like utenfor Søgne. Under den påfølgende skipsforklaringen ble det kjent at inspektører i Thailand 14. januar i år fant feil med brannslokkingsutstyret om bord på «Fjord Champion».Inspektørene fant også feil ved det som i registrene omtales som «stabilitet, struktur og tilhørende utstyr». Fortiden tømmes tankeren for utstyr.

Natt til skjærtorsdag utløste "Fjord Champion" nok en gang alarmen.