— Det er verdens vidunderligste plett, med over tre kilometer lang gylden sandstrand og en fjord som er åpen og fri for alle. Jeg har hatt omgangskretsen min her siden jeg var liten, og jeg bor her enda, så det sier vel egentlig nok, forteller han.

— Det ligger bynært til med all byens servicetilbud, samtidig som det er en del bygdesamfunnet på Tveit med alt det gir av identitet, forklarer han.

John er enig i at det er en bydel med kontraster, og mener at det er noe av det som gjør bydelen spesiell.

— Det er jo stillere om vinteren, men det gjør at vi lever med all den barnslige forventningen om sommeren som kommer. Da gleder vi oss til turistene kommer. Men vi er vel som sørlendinger flest, som føler at vi vinner stedet tilbake i september. Det er kontraster, men jeg tror det gjør at vi lærer å verdsette begge sidene.

— Og så er det spennende å se nye fjes og følge med på en skiftende bikinimote, legger han til med et flir.

John har trasket rundt i sanden på Hamresanden siden han var en liten pjokk. For ham er det ingen sommer uten stranda.

— Jeg er jo familiært belastet når det gjelder Hamresanden vet du, så jeg solgte iskrem og aviser hver eneste sommer fra jeg var syv til jeg gikk ut av universitetet. Det er ingen sommer uten lukten av sjø og surret en solskinnsdag på stranda, sier han.

Men uansett hvor glad han er i Hamresanden, så det finnes en ting han ikke er helt fornøyd med i bydelen sin. Veiene er dårlige og trafikken stor.

— Det finnes kanskje en del trafikkløsninger som henger igjen, og som ikke har fått det løftet som andre steder i byen har. Det er mye biler hele året, med både personbiler og lastebiler, og med den trafikkbelastningen som er mener jeg veiene kunne fikses på, sier han.