VENNESLA: — Det er et stort behov ute blant folk. Så vidt jeg kjenner til er det bare vi som driver med denne type tv i Europa, sier helbredelsespredikant Svein-Magne Pedersen.

Lørdag produserte han de første programmene av «Mirakelet er ditt» eller «The miracle is yours» som det skal hete på engelsk. I januar skal de sendes på den kristne tv-kanalen Gospel Channel, som i tillegg til å dekke Europa og Midtøsten også når TV-seere i deler av Nord-Afrika, Russland og Kina.

— Tv er et godt redskap for å få vist mirakler Gud gjør, sier Erik Erikson. Han driver kanalen som sender fra Island.

Når muslimene

For den kristne Gospel Channel blir programmer med helbredelse sett på som viktige for å nå muslimer.

— Når vi sender helbredelse på tv, kan de se hva Gud kan gjøre. Vi får tilbakemeldinger fra mennesker i Midtøsten som har sett på programmene våre. De sier det løfter dem opp, sier Erik Erikson.

I det nye tv-programmet skal Svein-Magne Pedersen intervjue syke som skal ha blitt helbredet og be for mennesker som ser på programmet.

— Og alt dette skjer fra Vennesla sentrum, sier Pedersen.

Han har bygd tv-studio i Butikkhuset som ligger midt i Vennesla sentrum.

— Vi vil fokusere mye på helbredelse. Det er en dimensjon som kirken har glemt og som vi ønsker å ta fram igjen, sier Pedersen. Pedersens tv-studio i Butikkhuset er bygd opp i løpet av det siste året. I det nye bygget han planlegger på Moseidmoen blir det et nytt studio på 100 kvadratmeter.

Hånda på tv-en

Og selvsagt: Folk i både Midtøsten og Kina vil bli bedt om å legge hånda på tv-en for å bli helbredet. Det er en metode Svein-Magne Pedersen blant annet har prøvd på TV2. — Og det fungerer selv om det ikke sendes direkte?

— Ja, det har vi opplevd før. Da jeg var på Lønning Direkte i 95, var det en dame som ble helbredet ved å se et videoopptak av programmet. Gud er ikke opptatt av tid og rom. Bibelen ble skrevet for 2000 år siden, men gir fremdeles folk tro og kraft i dag, sier Pedersen.

Svein-Magne Pedersens program vil være på en halv time og gå en gang i uka.

FAKTA:

Misjonen Jesus Leger

Svein-Magne Pedersen startet i 1990 stiftelsen

Misjonen Jesus Leger.

Bønn for syke er stiftelsenes viktigste aktivitet.

Stiftelsen holder til på Hægeland og har 18 ansatte.