SANDVIKA: Politiet opplyser at de har mistenkte i saken.

Mannen som ble skutt, skal være elev ved Voksenopplæringssenteret i Emma Hjorths vei i Bærum. Hendelsen skjedde på utsiden av skolen. Personene som skjøt, kom til stedet med bil, opplyses det ved skolen. Dette vil politiet foreløpig ikke si noe om.

Alle elevene ved Voksenopplæringssenteret ble samlet og fikk informasjon om hva som var skjedd kort tid etter hendelsen.

Ustabil

Politiet fikk melding om episoden klokka 12.15. Mannen som ble skutt, ble brakt til Ullevål universitetssykehus.

Ved sykehuset får NTB opplyst at skadene hans er alvorlige, og at tilstanden hans er ustabil.

Operativ uteleder Steinar Bjerke i Asker og Bærum politidistrikt opplyser at det var en 28 år gammel mann som ble truffet av ett eller flere skudd. Han sier at politiet har konkrete mistenkte i saken, men vil ikke kommentere hva politiet foretar seg overfor de personene de mistenker kan stå bak skyteepisoden. Det er uklart hvilken forbindelse det er mellom den 28 år gamle mannen og de antatte gjerningsmennene.

Vitner

Det var flere vitner som så den dramatiske hendelsen ved voksenopplæringssenteret.

– Vi er blitt fortalt at det ser ut til å gå bra med mannen, som er elev ved skolen, sier lærer ved voksenopplæringssenteret, Torill Eide, til NTB.

Skolen har om lag 150 elever fra over 20 nasjoner. Mange av dem kommer fra konfliktområder.

– Det var noen vitner til hendelsen, men jeg vet ikke nøyaktig hvor mange. Vi forsøker å skaffe oss oversikt, sier politioverbetjent Tom Søreide i Asker og Bærum politidistrikt til NTB. (©NTB)