KRISTIANSAND: I går startet møtet mellom lederne fra verdens åtte største stormakter i Edinburgh. G8-landene skal blant annet diskutere sletting av u-gjeld, handel over landegrenser og internasjonal våpenproblematikk. I forkant av møtet har demonstranter fra hele verden møttes og marsjert gjennom gatene i byen. Eivind Werring er nestleder i PRESS-Redd Barna i Kristiansand, og reiste til Edinburgh sammen med Klara Furuberg (19) fra Oslo. De to er kolleger i den 10 år gamle ungdomsorganisasjonen som jobber for barns rettigheter.

— Vi reiste til Edinburgh for å delta på møte med andre internasjonale ungdomsorganisasjoner, og for å være med på lørdagens demonstrasjon mot G8-landenes stormøte, forteller Werring. Han synes helgens begivenheter har overgått alle forventninger, og er tydelig fornøyd med opplevelsen.

— Det er fantastisk å møte så mange engasjerte mennesker! Det eneste som manglet var at lederne for G8-landene deltok på våre møter. Det kunne de sikkert ha trengt! slår Werring fast.

Den engasjerte unggutten har vært med i PRESS-Redd Barna siden han begynte på videregående skole og fant ut at det var på tide å engasjere seg i noe. Werring har nå jobbet aktivt innen organisasjonen i to og et halvt år, og møtet i Edinburgh er ikke den første store begivenheten han deltar på. - Jeg var med på globaliseringskonferansen i Oslo i 2004 og demonstrasjonen mot Irak-krigen her i Kristiansand, forteller han.