— Guttene er selvsagt våte, trøtte og medtatte etter å ha vært ute i hele natt. Men alt tyder på at de er i god behold, sier operasjonsleder Bernt Ingebrigtsen ved Telemark politidistrikt til Fædrelandsvennens nettavis.

De to brødrene fra Notodden, som ble meldt savnet i 21.30-tiden onsdag kveld, ble funnet ved Mastetjønn på grensen mellom Agder og Telemark. Letemannskaper observerte bevegelser på en fjellhylle, og et brannhelikopter fra Torp ble sendt for å hente guttene.

— Fjellhyllen er ikke så langt fra turiststien hvor guttene sist ble sett, men det er ulendt terreng der. Guttene kan ha gått en del opp og ned i natt, sier Ingebrigtsen.

Barna var del av en gruppe på ni personer som var på tur fra Nystølhytta til Nutevasshytta. Følget gikk i grupper på to og tre da de to barna kom bort fra de andre. Guttene var forholdsvis tynt kledd, og hadde heller ikke så mye mat med seg.

Brødrene ble meldt savnet klokken 21.20 onsdag kveld, og det ble umiddelbart igangsatt en storstilt leteaksjon med redningsmannskaper, politihunder og helikopter. Torsdag morgen ble letingen trappet opp, men politiet var hele tiden optimistiske.

— Utifra den temperaturen som er i området, burde det gå greitt. Det har vært 15-16 grader der i natt, og temperaturen stiger gradvis nå, sa Ingebrigtsen til Fædrelandsvennens nettavis tidlig torsdag morgen.