KRISTIANSAND: Pensjonisten som bor i Sigrids vei tapte på alle punkter da han på vegne av nær 100 tomtefestere saksøkte kommunen for å tillate bygging av 12 boenheter i friområdet i nabolaget. Den ferske dommen fra Agder lagmannsrett stadfester dommen fra Kristiansand tingrett: Friområdene på kommunens eiendom kan bebygges uten Haagensens tillatelse.

— Selvsagt er jeg skuffet. Jeg er naturligvis klar over politikernes vedtak om at 60 prosent av ny boligbygging i Kristiansand skal skje ved fortetting. Samtidig har politikerne anbefalt at dette skal skje ved medvirkning av beboere, at utbyggingen skal være estetisk og at den skal føre til berikelse av miljøet.

Knut Haagensen vedgår at utbyggingen i det lille friområdet mellom Sigrids vei og Bergtoras ved vil ødelegge hans utsikt mot Jegersberg. Men det er ikke det han har argumentert med:

— Det store spørsmålet har vært i hvilken grad kommunen kan disponere over et friareal uten tomtefesternes samtykke, poengterer han.

Godkjent plan

Festekontrakten for Haagensens eiendom ble inngått i 1969 med grunneier Titti Arenfeldt Omdal. Kristiansand kommune overtok hele eiendommen Gimle gård, inkludert Gimlekollen, i 1975. Spesialrådgiver Gunnar Sannæss ved kommunens plan- og utbyggingsetat avviser at dommen åpner for boligbygging i det populære friluftsområdet inn mot Jegersberg.

— Denne saken handler om at kommunen har rettslig adgang til å utnytte tre mindre restarealer i eksisterende boligområde. Planen er allerede godkjent av så vel politikerne som Fylkesmannens miljøvernavdeling, sier Sannæss.