Ifølge flere aviser i dag torsdag hadde politiet DNA-funn etter ranet i Stavanger fra en ukjent person. Dette DNA-funnet skal ha matchet med et tidligere funn gjort på en gjenstad som tidligere er funnet i en fluktbil etter et ran på Østlandet.

Ifølge avisene som omtaler saken i dag, og hvor navnet på den siktede også er offentliggjort, er det full treff mellom DNA-profilen gjort etter ranet i Stavanger, gjenstanden som ble funnet i ransbilen på Østlandet, og den siktede 46 åringen fra Arendal.

Etterhvert som det ble oppdaget samsvar mellom disse DNA-funnene utvidet politiet etterforskningen. Den siktede arendalsmannen ble observert sammen med andre av de siktede etter NOKAS-ranet i Oslo i fjor høst, og dette førte til en kobling mot 46 åringen fra Arendal.

Den arresterte mannen fra Arendal benekter ethvert kjennskap til ranet. Han blir fremstilt for varetektsfengsling i Stavanger tingrett torsdag formiddag.

Etterforskerne regner, etter det Stavanger Aftenblad erfarer, sørlendingen for en av hovedmennene bak ranet, på linje med Kjell Alrik «Skyggen» Schumann.