ARENDAL: — Folk kan mene til krampa tar dem. Jeg var i leiligheten til Erling Havnå og snakket med han da ranet skjedde i Stavanger. Det er utelukket at han var i Stavanger, sier Svein Nårde fra Fevik til Fædrelandsvennen.

Fevikmannen medgir at han ikke så Erling Havnå på morgenen mandag 5. april ved 08-tiden, men påstår at han snakket med Erling Havnå som lå og sov på rommet sitt.

— Jeg dro hjem til Erling etter en fest søndag kveld. Jeg la meg på sofaen og ble vekket rundt 03-tiden av Erling som lurte på hvorfor jeg var der og ikke hadde reist hjem. Neste morgen våknet jeg ved 08-tiden for å gå på jobb. Jeg ropte til Erling at jeg dro. Han mumlet tilbake fra soverommet. Jeg er hundre prosent sikker på at han lå i sengen sin, forteller Nårde.

Svein Nårde har til nå ikke snakket med politiet. Han er for tiden på ferie, men kommer hjem i dag.

— Jeg vil kontakte politiet og fortelle det jeg vet. Det er forferdelig at Erling Havnå er pågrepet og siktet for Stavanger-ranet som han umulig kan ha vært med på gjennomføringen av. Da var han nemlig i Arendal. Det kan jeg sverge på, sier 48 år gamle Nårde.

En annen kamerat, Carlo Ryffel, har tidligere fortalt at han traff Erling Havnå i Arendal mellom seks og åtte timer før ranet i Stavanger og cirka fire timer etter ranet. Heller ikke Carlo Ryffel tror at vennen kan ha vært med på ranet.

Mens to av Erling Havnås kamerater gir den tidligere europamesteren i kickboksing alibi for ranstidspunktet, mener en 22 år gammel mann fra Stavanger at han så Erling Havnå på Tjelta i Rogaland rundt kl. 05 ransmorgenen.

22-åringen sier til Stavanger Aftenblad at han så en person som lignet Erling Havnå utenfor Rimi-butikken på Tjelta. Da han torsdag så bilde av Erling Havnå i avisen begynte han å bli skjelven. Han føler seg neste hundre prosent sikker på at det var Erling Havnå han så på Tjelta denne morgenen.

helge.corneliussen@fedrelandsvennen.no