Fra 1. mars skulle vi egentlig ha kunnet kjøpe brød fra Bakehuset med en tilsetning som økte holdbarheten. På grunn av skeptiske forbrukere og negative tilbakemeldinger legger Bakehuset sitt prosjekt på hylla.— Vi har vurdert reaksjoner fra markedet, og folk virket skeptiske til den nye brødtypen vi planla å produsere. Vi vil ikke ta sjansen på at forbrukerne slutter å handle brød fra Bakehuset, og legger derfor prosjektet på is, sier direktør i Bakehuset, Øystein Halvorsen.Fædrelandsvennen skrev i januar om at Bakehuset planla å begynne å bake brød dagen før i stedet for natten før de skal selges. For at de fortsatt skulle være «ferske», hadde Bakehuset utviklet en proteinblanding som skulle tilsettes brøddeigen. En konsekvens av at brødene skulle bakes om dagen i stedet for om natten, var at de ansatte, som nå har sin arbeidstid om natten, skulle jobbe om dagen i stedet. Dette ville føre til betydelig lavere lønn, og muligens oppsigelser. «Noe rart i brødet»

Halvorsen mener oppslaget var for negativt vinklet, og at forbrukerne gjennom det oppfattet at Bakehuset ville «dytte noe rart inn i brødet».- Vi er veldig lei oss for den delen av saken det ble fokusert på, nemlig at en av de ansatte på Bakehuset stilte prosjektet i et negativt lys, sier Halvorsen. Men folk fra bedriften har i det siste vært mye rundt i butikker og snakket med forbrukerne om den nye måten å produsere brød på. Og tilbakemeldingene er så negative at Bakehuset altså velger å la proteinblandingen ligge foreløpig og fortsette produksjonen som før.- Hvilke økonomiske konsekvenser får dette for Bakehuset?- Vi får en dyrere produksjon enn vi ville hatt om vi la om til å produsere om ettermiddagen og kvelden, slik vi hadde tenkt. Men brødene kommer til å koste det samme for forbrukeren likevel. Dårlig kommunikasjon

Direktør Halvorsen mener Bakehuset kommuniserte dårlig med forbrukerne under forberedelsene til den nye måten å produsere brød på.- Vi klarte ikke å kommunisere at dette var en positiv forbedring av brødene. Slik situasjonen er nå, mener jeg det var en riktig avgjørelse å legge prosjektet på is, sier han.