STAVANGER: – Vi vurderer om vi skal gå manngard. Den avgjørelsen tas i løpet av dagen, sier politiinspektør Ernst K. Rossebø ved Rogaland politidistrikt.

Den siste sikre observasjonen av Ann Helen Karlsen fra Lillesand ble gjort natt til 6. mars i år i Tannanger utenfor Stavanger. Etter den tid har ingen sett henne. Politiet i Stavanger frykter i verste fall at Lillesands-kvinnen kan være drept.

– Når hun har vært borte i ni måneder, er vi redde for at hun er død, sier Rossebø.

Karlsen ble meldt savnet av familien den 14. april i år. Hun er født og oppvokst i Lillesand, men var bosatt i Søgne. Siden Karlsen sist ble sett utenfor Stavanger overtok politiet i Rogaland saken fra Agder politidistrikt den 14. november.

– Vi har allerede foretatt punktsøk i flere områder. Vi har søkt med hund, hatt dykkere i sjøen, og lett på land. Men til nå har ikke søkene vært så omfattende, forklarer Rossebø.

Hittil har letingen vært resultatløs.

Ann Helen Karlsen ble sist sett i boligområdet i Snødevegen, der hun besøkte noen bekjente.

– Vi kan heller ikke utelukke at hun har dratt tilbake til Sørlandet. Men etter observasjonen i Snødevegen forsvinner alle spor. Vi er derfor svært interessert i tips, sier Rossebø.

Ann Helen Karlsen er 162 cm høy, slank, har langt bølget, mørkt brunlig hår og snakker sørlandsdialekt. Hun blir betegnet som en blid og sosial person.

Publikum kan kontakte Rogaland politidistrikt på telefon 51 89 90 00, eller epost: post.rogaland@politiet.no