— Ja, det ble alt for tungt å gå sørover med vinter og slikt, medgir Anne Nymoen Jensen.

Vi treffer 32-åringen på Vikeland i Vennesla. Da hadde hun før på dagen begynt sin lange vandreferd fra Kristiansand og helt til Nordkapp. Sånn cirka 2500 kilometer.

Måtte gi opp

Hennes første ambisjon var å gå på ski fra Kirkenes sørover så langt hun kunne, og så gå resten til Kristiansand.

Jeg gjør dette for gøy

— Jeg startet greit fra Kirkenes, men det ble etter hvert alt for tungt. Etter å ha kreket meg gjennom to dager måtte jeg ta en timeout i Tana. Da fant jeg ut at jeg måtte ta andre veien - fra sør til nord. Gående, forteller hun lattermildt.

Så da får hun med seg våren på vei nordover. Hun vil likevel sikkert få en dose vinter på diverse fjelloverganger i Sør-Norge.

Gjør for gøy

— Jeg gjør dette for gøy! Jeg har lenge drømt om å gjøre akkurat dette her. Bare ha en eneste bekymring i hodet, nemlig hvor jeg skal overnatte kommende natt, sier Anne som er fra Drammen.

Og det vil stort sett si i telt som hun har med i sykkelvognen sin. En og annen hytteovernatting blir det nok også.

Hun regner med å bruke fire-fem måneder på turen til Nordkapp. Det er ikke bombesikkert at hun rekker helt fram, for hun har bare permisjon fra servitørjobben til august.

Hunder med

Med på ferden har hun hunden Ailo som selskap. Etter hvert vil også en annen hund hun har, Sira, også slå følge.

- Den er ingen vinterhund, så Sira må vente noen uker før den blir med nordover, sier Anne før hun langer ut på vei opp Setesdalen.