LINDESNES: — Både butikk og bank er lagt ned i bygda, og nå må vi ta grep, sier Ap-politiker, kommunestyremedlem og innbygger i Vigmostad, Tom Rune Thorvaldsen.

46.000 kr. i avgifter

I rundt tre år har det kommunale byggefeltet Kyrehaven ligget tilnærmet brakk. Bare to boligtomter er solgt og bebygd, men nå vil Thorvaldsen gi bort de siste åtte tomtene, hvis noen kunne tenke seg å flytte til bygda. Etablerere bør få slippe unna med bare å betale utgiftene til påkopling for vann og kloakk.

— Jeg vil fremme dette som et forslag overfor kommunestyret. Slik jeg ser det er dette av stor betydning for bygdas framtid. Slik tomtene ligger nå er det død kapital. Men blir de bebygd vil det føre til et stort pluss for hele bygda, mener Thorvaldsen. Tomtene i Kyrehaven er på snaue ett mål, og er priset fra 30.000 til 75.000 kroner. Men uansett må eventuelle husbyggere betale engangsavgiften for påkobling av vann og kloakk. Dette beløper seg til ca. 46.000 kroner.

Gode kvaliteter

Selv om både bank og butikk er lagt ned, er ikke Thorvaldsen i tvil om at det vil komme flere til bygda.

— Når forholdene med boligtomter ligger gunstig til rette, er det enklere å bosette seg, særlig for unge folk, sier han. Nå er bredbånd på full fart inn i Vigmostad, og det ser han på som et stort pluss for å kunne drive kontorarbeid hjemmefra. Dermed bør også den geografiske avstanden til Vigeland eller Mandal bli av mindre betydning.

— Jeg håper vi kan få en vervekampanje der folk forsøker å få folk til å flytte til bygda. Her har vi barnehage, skole, et godt og rikt foreningsliv, flott natur og gode fiskemuligheter, reklamerer Tom Rune Thorvaldsen.