KVINESDAL: – Det var som å se inn i avgrunnen da jeg så inn i øynene hans før han stakk meg med kniven, forteller 48-åringen til Fædrelandsvennen.

– Hadde ikke kameraten min kommet på døra, vet jeg ikke hva som hadde skjedd. Fyren hadde jo allerede stukket meg en gang i magen med kniv. Det kunne gått veldig galt. Da kameraten min kom, stakk knivstikkeren og kameraten som var med av, forteller kvindølen.

Han ønsker ikke å stå fram med navn og bilde i avisen. Han sier han har lagt den traumatiske hendelsen bak seg.

– Jeg har sagt flere ganger at jeg ikke er overrasket over at denne personen ble drapsmann. «Han gir seg ikke før han dreper noen» har jeg sagt, og det ser ut til at jeg fikk rett i det, sier 48-åringen.

Den nå drapssiktede mannen var bare 14 år da han påførte 48-åringen et dypt stikk i magen. Det skjedde i 48-åringens hjem.

14-åringen og en jevnaldrende kamerat ble med den mye eldre mannen inn i hjemmet hans etter at han hadde hatt seg en litt fuktig tur på bygda.

– De rotet rundt i skuffer og skap, og jeg sa fra. Da kom han med kniven og stakk meg rett i magen, forteller 48-åringen.

Mannen som nå er drapssiktet var den gangen på vei fra en barnevernsinstitusjon på besøk hos som far, som bodde i Flekkefjord.

– I stedet hoppet han av i Kvinesdal. Dessverre ble jeg et offer, men heldigvis gikk det godt, tross alt, forteller 48-åringen som fikk seg et sykehusopphold etter knivdramaet.

– Jeg har aldri sett ham siden, men er kjent med at han har vært borti litt av hvert, sier han.

svein.versland@fedrelandsvennen.no