GJERSTAD: Skrekkopplevelsen for 54-åringen utspant seg øst i Aust-Agder i fjor sommer. Først svarte hun på mannens kontaktannonse i Hjemmet. Deretter ble de enige om å møtes, etter flere samtaler på telefon og via SMS.

Møtet ble aldri som håpet for Nordlandskvinnen. Nå må mannen sone 45 dager i fengsel for knivdrapstrusler.

Avtalen var at den 51 år gamle mannen skulle hente kvinnen på togstasjonen i Gjerstad. Men da toget trillet inn på perrongen, glimret mannen med sitt fravær. Kvinnen tok dermed en drosje hjem til ham, skriver Agderposten.

Der fant hun 51-åringen kraftig beruset. Han forsøkte å klå på henne, men hun avviste ham. Det likte han dårlig, hentet en kniv på kjøkkenet og truet med å drepe henne.

– Jeg ble livredd og løp ut, forklarte kvinnen Aust-Agder tingrett da saken var oppe nylig.

Ferden endte på trappa på den lokale butikken. Der satte kvinnen seg til, midt på natta. Hun satt der til en forbipasserende stoppet og spurte henne om hun trengte hjelp. Politiet ville nemlig ikke hjelpe.

– Av dem fikk jeg beskjed om at dette ikke var noen politisak siden han ikke hadde gjort meg noe. Derfor gadd de heller ikke rykke ut, påsto kvinnen i retten, skriver Agderposten.

Etter å ha fått overnatte hos vedkommende som plukket henne opp, anmeldte hun knivtruslene dagen etter.

I retten ba 54-åringen om å få dekket reisen ned til møtte med mannen, men det ville ikke retten gå med på.

– Vilkårene for å dekke reisen er ikke oppfylt, mente retten, som fant flere skjerpende momenter under straffeutmålingen mot mannen.

Blant annet ble sju tidligere volds— og trusseldommer og en sikringsdom trukket frem. Retten var heller ikke i tvil om at mannens handlinger var egnet til å skremme kvinnen.