KRISTIANSAND: Kristiansand trafikkstasjon vil holdes åpen, men streiken får konsekvenser for servicenivået og redusert kapasitet på tjenestene. Førerprøveavvikling vil bli sterkt berørt. Hallkontroller må avlyses, skriver Statens Vegvesen i en pressemelding.

— Kan stenges

— Det kan hende vi må stenge hele trafikkstasjonen på onsdag. Vi må vurdere om vi kan holde åpent etter at vi har sett på hvor mange som tas ut i streik, sier seksjonsleder i Statens Vegvesen i Agder, Terje Bekker til Fædrelandsvennen.

Den fulle oversikten har han ikke før onsdag morgen.

— Det er kontoransatte og sensorer som vil bli tatt ut i streik, informerer Bekker.

Færre sensorer

Vanligvis er det omtrent 25 personer som går opp til førerprøven hver dag i Kristiansand. Når sensorene tas ut i streik vil dette antallet reduseres.

— Vi har noen innleide sensorer, og vi vil få gjennomført noen førerprøver. Jeg har nå ikke oversikt over hvem som kan gå opp til førerprøven og ikke i morgen, sier Terje Bekker til Fædrelandsvennen mandag ettermiddag.

Trafikkstasjonen kan få problemer med å utstede førerkort under streiken.

— Vi vil forsøke å utstede midlertidige kjøretillatelser dersom vi kan holde åpent, opplyser Terje Bekker.

448 veivesen-ansatte i streik

Den pågående streiken gjør at Statens vegvesens trafikkstasjoner i Oslo, Stavanger, Bergen, Trondheim og Tromsø blir stengt fra og med onsdag. Stasjonene i Bærum, Kristiansand og Egersund vil ha redusert tjenestetilbud. De øvrige 64 trafikkstasjoner holder åpnet som vanlig.

— Streiken får konsekvenser for vår mulighet til å opprettholde tilbudene for våre kunder og brukere på de berørte stasjonene. Fem av trafikkstasjonene må stenges helt og ytterligere tre vil ha redusert tjenestetilbud, sier Bodil Rønning Dreyer som er direktør for trafikant og kjøretøy i Statens vegvesen i pressemeldingen.

Publikum som har avtale på de stengte trafikkstasjonen blir bedt om å ta kontakt etter streiken for å avtale ny tid. De som har avtale på de trafikkstasjonene som har begrenset tjenestetilbud blir bedt om å kontakte sin trafikkstasjon for å få bekreftet om avtalen kan gjennomføres som planlagt.

YS og LO har tatt ut 448 Vegvesen-tilsatte i streik fra og med onsdag morgen, mange av disse er skrankepersonell og teknisk personell ved trafikkstasjonene. I tillegg har Akademikerne varslet plassfratredelse for 160 tilsatte, som forlater arbeidsplassene dersom det blir brudd i den meklingen.