"SVANHILD": Mange har vært nysgjerrige på hva LillesandsDaene har å by på. Nå har Kristoffer Thomassen og Kari Berntsen programmet klart. "Svanhild" var en av de første til å titte. Foto: Helge Corneliussen

LILLESAND: — Dissing er han med "Om lidt er kaffen klar", vet du. Skal det være litt mere kaffe, spør Kari Berntsen under torsdagens pressekonferanse.

Det endelige programmet er klart. 22. juni braker det løs og Lillesand fylles med folk igjen. 1. juli er det over. Da kan rundt 70 ildsjeler og innleide puste ut etter den 35. festivalen.

Lengstlevende

— Jeg mener bestemt at vi er Norges lengstlevende festival, av denne typen, sier Kari Berntsen entusiastisk.

Budsjettet er også i år på rundt 1,4 millioner kroner. Berntsen og styret ønsker ikke å gape over mer enn de vet de klarer.

— Regnvær under en av konsertene koster oss fort 100.000 kroner, skyter presseansvarlig Kristoffer Thomassen inn.

Stage Dolls erstatter DDE

I år dropper de pengemaskinen DDE. Thomassen vil spare trøndergutta litt og trør til med Stage Dolls på Havnetomta i år. Det tror han vil gi klingende mynt i festivalkassa.

Festivalstyret tror også mye på Reidar Larsen i Lillesand kirke og konserten "The Real Neils" med Neil-tolkerne Lars Martin Myhre og Louis Jacoby.

Men som vanlig er lillesandsdagene et utstillingsvindu for populære lokale krefter. I år blir det glajazz med Tor Flaa og hans venner, Grunnesund Pigekor og Bulldozer.

Det skal være skjærgårdskonsert med Thea Stapnes, Åsne Eskild, Ingrid Meling, Terje Ellefsen, Tjafs og Lars Arnfinn Ekornsæter. For å nevne noe. Programmet er så spekket med konserter, forestillinger, utstillinger og aktiviteter at det er umulig å nevne alt.

Favne bredt

— Målet vårt er å favne bredt. Der ligger styrken vår. Nå ligger hele programmet ute på nettet. I lengre tid har vi fått henvendelser, spesielt fra østlandsbosatte hyttefolk, om hva vi har på programmet. Mange ønsker å legge ferien sin til lillesandsdagene og invitere med seg venner, forteller Kari Berntsen.

Presseansvarlig Kristoffer Thomassen lover de unge skumsprøyt i år også. Skumpartyet på Havnetomta var en kjempesuksess i fjor. Men de aller yngste vil nok bli litt skuffet i år.

— Tottotoget kommer ikke. Det er solgt og eieren får ikke i stand sitt nye tog til LillesandsDaene. Som et plaster på såret rigger vi til hoppeslott og noe leker på Ketil Moes plass, sier Thomassen.