Gjestene fra Madrid hadde svært lite å stille opp med mot de soleklare serielederne i Spania. Barcelona er ubeseiret på hjemmebane denne sesongen og sto før søndagens kamp med ni strake seirer foran det katalanske publikummet.

Og Barcelona gikk ut på sin vanlige måte mot Vallecano. Til tross for dominansen i ballinnehav, tok det nesten en halv time før den første ballen satt i nettet bak Vallecano-keeper Rubén. David Villa ble spilt gjennom av Lionel Messi og banket ballen sikkert opp i krysset.

Etter 40 minutter byttet de roller, og Messi la på til 2-0 med sitt 210. seriemål for klubben. Argentineren har scoret i 18 strake seriekamper.

Pausepraten i gjestegarderoben ga heller ingen effekt. Barcelona fortsatte på samme måte i de siste 45 minuttene og fikk uttelling bare 12 minutter ut i omgangen, da Messi vippet ballen elegant over en sjanseløs Rubén.

Vallecano byttet inn Raúl Tamudo midtveis i omgangen, noe som skulle vise seg å være et smart trekk. Han stormet umiddelbart fremover og pirket inn reduseringen for gjestene etter 70 minutter. (©NTB)