Mens Fylkestinget i Vest-Agder arrangerer energi— og klimaseminar legger regjeringen fram sin klimamelding. En melding som ved første øyekast har mange positive elementer, mener fylkestingsrepresentant og medlem av miljøutvalget i fylket, Stein Inge Dahn.

SYKKELENTUSIAST: Stein Inge Dahn (V) har ofte med seg sykkelen, og er glad for at regjeringen nå satser sterkere på dette. Foto: Christian Storjord

— Jeg registrerer at regjeringen dobler satsingen på sykkel og satser på jernbane, spesielt på Østlandet, sier Dahn. - Regjeringen sier selv at satsingen på sykkel er undervurdert og velger å øke denne. Det støtter jeg regjeringen i, legger han til.

— At det nå blir et løft for sykkel er viktig for miljøet og har en helsegevinst. Slike signaler betyr også at vi i fylkeskommunen må prioritere sykkel sterkere i årene som kommer. Sykkel er tross alt verdens mest miljøvennlige kjøretøy, sier Dahn.

Dahn er også glad for at man nå sier at man skal få ferdig IC-tringangelet innenfor jernbanen på Østlandet.

— Nå blir det hurtigtog på Vestfoldbanen, og får vi koblet sammen Vestfoldbanen og Sørlandsbanen vil det få store positive ringvirkninger for oss.