SATTE FRA SEG LASTEBIL: 46-åringen ble sett da han kom kjørende i denne lastebilen til boligfeltet i Suldalen. Deretter forsøkte han å tyvkoble bilen til moren til Vitaliy Slettevoll. Den 46 år gamle mannen har ifølge politiet ingen tilknytning til lastebilen, som skal ha blitt stjålet fra Idda på Grim. Foto: Privat

KRISTIANSAND: Den dramatiske hendelsen i Suldalen skjedde like etter klokken 12 lørdag ettermiddag, da 24-åringen skulle til byen sammen med kjæresten og moren.

— Da vi kom ut av huset til min mor satt det en fyr i bilen vår. Jeg lurte på hva som skjedde og oppdaget raskt at han forsøkte å tvvkoble den, sier Slettevoll til Fædrelandsvennen.

24-åringen konfronterte biltyven, som da forsøkte å komme seg ut av bilen.

— Han beklaget seg og sa at han måtte ha tatt feil bil. Jeg svarte ganske bryskt at ja, det hadde han faktisk, sier Slettevoll.

Les også: Siktet for lastebiltyveri og ruskjøring

Truet med hammer

Slettevoll tok deretter tak i biltyven, som ikke hadde tenkt å gi seg uten motstand.

— Jeg forsøkte å dra ham ut av bilen og deretter føk han på meg. Etter hvert dro han frem en hammer som han hadde gjemt inne i genserarmen. Så lot han som han besvimte flere ganger og sa jeg måtte ringe ambulanse. Til slutt skjønte han at han ikke kom noen vei. Da tok han seg bare en røyk, sier Slettevoll, som også avvæpnet tyven ved å ta fra ham hammeren.

Under opptrinnet oppdaget Slettevoll at det sto parkert en lastebil med en gravemaskin på lasteplanet midt på gårdsplassen i nabolaget.

— Antakeligvis har han stjålet denne og funnet ut at den var for stor. Derfor parkerte han hos oss og forsøkte å stjele min mors bil, sier Slettevoll.

Tumultene i Gamle Mandalsvei ble observert av en rekke mennesker i nabolaget som hadde hørt bråket og kommet til.

— Det var ganske sprøtt. Det ble mye oppstyr og det kom masse naboer til stedet, sier Slettevoll.

RYKKET UT: Politiet rykket ut med tre patruljer til stedet. På bakken ligger hammeren som 46-åringen skal ha dratt frem fra genserermet. Mannen skal ha satt seg til motverge under pågripelsen, men ble raskt tatt hånd om. Foto: Privat

Lastebilen stjålet ved Idda

Politiet var raskt på pletten med minst to patruljebiler og fikk ganske raskt kontroll over situasjonen.

Operasjonsleder Jon Kvitne i Agder politidistrikt bekrefter at de rykket ut til adressen like etter klokken 12 lørdag ettermiddag.

— Det ble meldt om krangling og tumulter i Gamle Mandalsvei. Vi sendte et par patruljer som pågrep en 46 år gammel mann fra Kristiansand som kan knyttes til en lastebil han er mistenkt for å ha stjålet. Lastebilen har stått parkert på Idda og skal ha blitt stjålet derfra.

Følte seg aldri truet

46-åringen som er pågrepet ble observert da han kom kjørende i denne lastebilen til stedet.

— Det er mye som tyder på at han forsøkte å komme seg videre med bilen som han forsøkte å tjuvkoble, sier Kvitne.

Det siktede 46-åringen sitter nå i arresten i Kristiansand og vil bli avhørt om saken søndag.

Slettevoll forteller at biltyven kom med diverse trusler under basketaket, men han følte seg likevel ikke særlig truet under det noe spesielle opptrinnet.

— Jeg lar meg ikke skremme så lett og følte aldri at han var særlig truende. Det var jo litt dramatikk, men mest av alt opplevde jeg det som ganske komisk.