FORNØYD: Elisabeth Bårdsen, innehaver av Nabostua Kafè og kaffebar, er lettet over at tyven er tatt. Foto: LARS HOLLERUD
INNBRUDD: 50 smørbrød, sjokomelk og brus ble stjålet fra Nabostua Kafè og kaffebar natt til første påskedag. Nå er saken oppklart. Foto: LARS HOLLERUD

VENNESLA: I natt var en patrulje med god lokalkunnskap ute og kjørte i Vennesla. Med innbruddet i Nabostua Kafè og kaffebar friskt i minne, så de gamle smørbrød gjennom et vindu.

– Takket være god lokalkunnskap kunne vi pågripe en 23 år gammel mann i Vennesla sentrum klokka 10 i formiddag, sier etterforskningsleder Frode Forslund ved Vennesla og Iveland lensmannskontor til Fædrelandsvennen.

Magen mett før øyene

Det var Vennesla Tidende som først meldte at mannen, som var på meldeplikt og har tidligere vinningssaker på rullebladet, er pågrepet. Natt til første påskedag brøt mannen seg inn i kafèen på Homstean. Der fikk han med seg cirka 50 smørbrød og noen sjokolademelk og brus.

– Smørbrød og smørbrødfat i mannens bopel viste tydelig hvor dette kom fra. Han blir nå kjørt til Kristiansand i påvente av varetektsfengsling, sier Forslund.Magen blir mett før øynene, lyder ordtaket. Tyven hadde ikke klart å spise opp alle smørbrødene selv.

– Det var en del igjen, men kvaliteten var ikke så god. Jeg ble ikke akkurat fristet. De var fulle av mugg, ler etterforskningslederen.

FORNØYD: Elisabeth Bårdsen, innehaver av Nabostua Kafè og kaffebar, er lettet over at tyven er tatt. Foto: LARS HOLLERUD

Håper på bestillingInnehaver av Nabostua, Elisabeth Bårdsen, fikk nok å henge fingrene i dagen etter innbruddet. Smørbrødene som skulle serveres i barnedåp var borte, og hun skulle feire datterens fødselsdag. Hun er glad for at innbruddstyven nå er tatt.

– Nå ble jeg lettet for at vedkommende er tatt. Jeg håper at maten smakte, men at han velger å bestille på forhånd neste gang, sier Bårdsen til Vennesla Tidende.