KONGSBERG: — Vi vet ikke noe mer enn at bilen 32-åringen kjørte kom over i motsatt kjørebane og traff bussen. Vi vet ikke hvorfor det skjedde, sier Morten Ole Pedersen, politioverbetjent ved Kongsberg politistasjon.

Søndag formiddag kolliderte 32-åringen fra Grimstad med Haukeli-ekspressen på E 134 mellom Kongsberg og Notodden. Mannen satt alene i bilen og omkom på stedet.

Bussen bremset

— Det som er klart, er at bussjåføren oppdaget at bilen var på vei over i hans kjørefelt. Han fikk bremset bussen såpass mye at den nesten sto stille da kollisjonen skjedde. Da var bussen kommet så langt ut på siden av veien, at den veltet ned en skråning, forteller Pedersen.

Tre av de 55 busspassasjerene ble sendt til sykehus med lettere skader.— Det er bra at de i bussen har klart seg såpass bra som de har gjort, sier Pedersen.

Undersøker bilen

Den omkomne 32-åringen blir nå sendt til obduksjon.

— Foreløpig har vi ingen mistanker om høy fart eller promille. Undersøkelseskommisjonen har vært på ulykkesstedet, og vil undersøke om det er noen tekniske mangler på bilen. Vi har også avhørt en del vitner på stedet, forteller Pedersen.

Strekningen der ulykken skjedde, er en forholdsvis rett strekning. Pedersen vil ikke beskrive strekningen som ulykkesbelastet, selv om det har skjedd noen ulykker der på glatt føre om vinteren.