VENNESLA: - Ei mast som holder oppe kontaktledningen, eller kjøreledningen, er blåst ned mellom Fidjetun og Grovane. Det er en omfattende feil som vil ta tid å rette, sier pressevakt Dag Svingsås i Jernbaneverket til Fædrelandsvennen.

Han har ikke nærmere lokalisering, men sier Jernbaneverket har folk på vei til stedet. Sørlandsbanen er nå uten strøm på den aktuelle strekningen.

15.25 toget fra Oslo kom bare til Nelaug. Der fraktes nå cirka 130 passasjerer med Arendalsbanen til Arendal. Derfra blir det buss til Kristiansand. Toget skulle vært i Kristiansand 19.57. Det skulle gått videre til Stavanger kort tid etter. Passasjerer dit må ta buss videre fra Kristiansand.

Toget som gikk fra Oslo 17.25 og som skulle vært i Kristiansand kl 21.57, vil stoppe på Gjerstad. Derfra blir det buss videre.

— Vi regner nå med omfattende og ganske langvarige forsinkelser. Vi vet ennå ikke med nattoget og morratogene. Forsinkelsene kan forplante seg utover fredagen, opplyser pressevakt i NSB, Erik Lødding.

Nattoget skal gå fra Kristiansand til Oslo kl. 02.19. Det blir trolig buss til Gjerstad, hvor toget står og venter. Neste tog fredag morgen skal gå 05.34. Også Sørlandsbanen vest av Kristiansand har fått problemer, men her er det i første rekke ved Egersund man har utfordringene.

-Jærbanen er stengt av sikkerhetsgrunner. Vinden er kraftig der borte, sier Lødding.