TVEDESTRAND: — 200 kunder er forsatt uten strøm, det gjelder for øyene Sandøya og Askerøya i Tvedestrand, opplyser kommunikasjonsrådgvier Hanne Liv Refsnes i Agder Energi til Fædrelandsvennen.

Hun opplyser at det er store skader på nettet, og at det enkelte steder må det bygges helt opp igjen med nye stolper og linjer.

— Det vil ta tid å få fikset det, men montørene våre gjør alt de kan. Så lenge det ikke oppstår nye komplikasjoner, er målet vårt å få strømmen tilbake i løpet av dagen, sier Rafsnes.

Lenge uten strøm

På grunn av risikoen tilknyttet arbeidet måtte mannskapet som jobbet for å fikse feilen gi seg da det ble mørkt fredag kveld. De startet opp igjen tidlig lørdag.

Vet du hvor lenge disse 200 kundene har vært uten strøm?

— Jeg kan ikke si eksakt hvor lenge akkurat nå, men feilen på strømnettet skyldes stormen, så det er snakk om en god stund.

- Måtte kaste all maten

Anine Schrøder er en av beboerne på Askerøya som er rammet av strømbruddet.

— Vi har vært strømløse nå sidentorsdag. Vi har blitt fortalt av Agder Energi at strømmen skal komme tilbake i dag.

Hun forteller at mangel på strøm har skapt store utfordringer for familien.

— Det er jo så kaldt og vanligvis bruker vi pumpe til kranen og kloakken, men den fungerer jo ikke, så da fryser rørene, forteller hun.

Det er ikke alt:

— Vi har nettopp tømt fryseren, den var full av mat.

Hun forteller at de er frustrerte ute på øya, men at de håper å få strømmen tilbake snart. De har varmet seg ved å fyre i ovnen.

Da Fædrelandsvennen snakket med Schrøder i 13.00-tiden, var strømmen ennå ikke kommet tilbake på Askerøya.