Det melder barnebarnet, Einar Øgrey Brandsdal, på Facebook, hvor han skriver at dødsfallet kom etter lang tids sykdom søndag.

— I dag sovnet min morfar stille inn på Valhalla eldresenter, skriver barnebarnet som gikk i sin bestefars fotspor som gründer av blant annet for Netthandelen og Blivakker.no.

I forbindelse med Øgreys 80 årsdag i 2008, skrev kollega Rune Reinertsen en omtale vi gjengir dette i fra:

Faksimile: Facebook.

"Einar Øgrey må kunne betegnes som sin generasjons fremste gründer på Sørlandet. Det går en rett linje fra sveiseren og platearbeideren fra Egersund sluttet hos Kristiansands Mekaniske Verksted for å etablere sin egen, raskt voksende bedrift som 25-åring, via brobyggerrollen for den unge Bjarne Skeie og fram til dagens hyperaktivitet hos eksempelvis Hydramarine i Vågsbygd og National Oilwell Varcos datterselskap i Høllen Vest — to bedrifter i Øgreys fotefar.På det meste hadde han selv 400-500 mann i arbeid. Noen av dem fikk en mulighet hos Øgrey som ingen andre ville gi dem. De var sin tids «verstinger». Og mange av dem kan takke nettopp den ene muligheten for at de fikk skikk på livene sine.

Som andre ekte gründere lot ikke Einar Øgrey seg stoppe av alder. Han engasjerte seg i gjenopplivingen av de gamle molybdengruvene på Knaben.

Opp gjennom årene er Einar Øgrey blitt hedret for alt han har skapt; Fædrelandsvennens Siliuspris og Kongens fortjenstmedalje i gull har han fått.