KRISTIANSAND: — Jeg synes det er flott at vi tar et slikt ansvar og går foran med et godt eksempel, sier hotelldirektør ved Clarion Ernst Hotel i Kristiansand, Eindride Lauritzen.

Hotellet er en del av Petter Stordalens Nordic Choice Hotels, som mandag sendte ut en pressemelding om at det nå blir slutt på pay-tv porno på hotellene deres, i tillegg til at de innfører nulltoleranse ved mistanke om sexkjøp.

Samarbeider med politiet

— Det synes jeg er helt riktig, for vi vil ikke ha slik kriminell aktivitet hos oss. Det går på sikkerhetsaspektet også, vi er nødt til å vite hvem som oppholder seg på hotellet i tilfelle noe skulle skje, sier Lauritzen.

— Har dere opplevd at gjester har tatt med prostituerte på hotellet?

— Helt klart, det har vært tilfeller hvor det har skjedd. Og da kontakter vi gjesten og forteller at dette ikke er ønskelig, i tillegg kontaktes politiet. Vi har over lengre tid hatt god dialog med politiet i byen på dette, sier Lauritzen.

— Hvor lett er det å avsløre?

— Vi har flere indikatorer å gå etter, som hvordan de bestiller hotell, til hvordan de ønsker å betale for seg og hva slags aktivitet vi registrerer rundt et rom. Det er flere ting man skal være oppmerksom på, sier Lauritzen.

Gjelder i flere land

Leder for samfunnsansvar i Nordic Choice Hotels, Emilie Olderskog, sier de nye retningslinjene gjelder for alle av kjedens hoteller i alle land.

— Selv om lovgivningen omkring sexkjøp er ulik i de fem landene vi er i, så gjelder retningslinjene for samtlige av våre hoteller. Vi vil markere tydelig avstand mot menneskehandel og trafficking, forteller Olderskog.