MIRIAM STAUSLAND: Tror ikke det blir konflikter mellom vannscooterfører og kajakkpadlere når forbudet heves mandag 1. juli. Foto: Kristin Ellefsen

KRISTIANSAND: Det er nå forbudt å kjøre nærmere enn 400 meter fra land, holmer og øyer. Det får vannscooter-entusiast Carl Jakob Johansen til å se rødt.

— De nye reglene er helt uforsvarlige. Det å kreve at vannscooter skal kjøre 400 meter fra land er potensielt livsfarlig. Derfor oppfordrer jeg til sivil ulydighet. En båt er en båt uavhengig om man står eller sitter, sier Johansen.

Politiet frykter støy og uvøren kjøring hvis de slipper alle restriksjoner på vannscooter. Hva mener du om det? Si din mening debattfeltet under.

— Jeg forstår argumentasjonen, men motorbåter bråker uansett. Det er sikkert noen som kjører uvørent med vannscooter, men da må politiet stoppe de det gjelder. At de godkjenner bruk, men med begrensninger, er å gå baklengs inn i fremtiden, sier Johansen.

Oppgitt kajakkpadler

De nye reglene sier at man må kjøre i en hastighet på fem knop ut til godkjent kjøresone. Lars Verket skriver padleguider, tilbyr guidede turer og holder kajakkurs. Han er sterkt kritisk til at det slippes til vannscootere på sjøen, og tror det i praksis vil bli fritt fram for bruk overalt i skjærgården.

MIRIAM STAUSLAND: Tror ikke det blir konflikter mellom vannscooterfører og kajakkpadlere når forbudet heves mandag 1. juli. Foto: Kristin Ellefsen

— At de som kjører vannscooter vil overholde reglene, tror jeg er en ønskedrøm. Jeg mener det er langt flere som kjører uforsvarlig på vannscooter enn i båt, sier Verket.

- Eget ansvar

Førstebetjent og båtkoordinator i politiet, Miriam Stausland, mener det er førerens eget ansvar uansett hvor man ferdes på sjøen.

— De nye reglene er positive. Alle som kjører båt eller vannscootere har ansvaret for egen sikkerhet. Hvis du føler deg usikker når du må ferdes et stykke ut fra land, må du ha med følgebåt, sier Stausland.

Hun tror heller ikke det vil bli spesielt mye konfrontasjoner mellom padlere og de som ferdes med vannscooter.

— Jeg padler selv, og jeg tror ikke det er så mange som beveger seg så langt fra land i en kajakk. Hvis noen derimot skulle møte hverandre, må de vise hensyn som om man kjørte vanlig båt, sier Stausland.