VENNESLA: – Jeg fikk beskjed om at en liten elgkalv hadde kommet bort fra mor under et forsøk på å krysse riksvei 9 mellom Skarpengland og Sandrip, forteller Kristoffer Kallhovd i viltutvalget i Vennesla kommune.

Det var like før 22-tiden tirsdag kveld at Kallhovd ble varslet. Han bor selv på Skarpengland, og dro straks opp til stedet for å hjelpe kalven.

– På en fjellhylle godsnakket jeg med den i cirka en time. Kalven ville ikke rikke seg. Det var så bratt at den verken ville opp eller ned, forteller Kallhovd.

Sparket etter redningsmannen

Elgkua hadde løpt sørover, mens kalven løp nordover da de skulle krysse veien. Dermed endte den cirka èn måned gamle kalven på ei fjellhylle.

– Jeg satt bare 30 centimeter unna den, og gjorde mange forsøk på å få den med ned. Men da sparket den bare etter meg. Den var veldig sterk, sier han.

Politiet var også på stedet. De stengte veien mens bergingen pågikk, men slapp forbi biler i puljer.

– Etterhvert innså jeg at jeg bare måtte gå på og forsøke å presse kalven nedover. Da falt den ned på det bratteste, sier Kallhovd.

Kalven uskadet

Men tross et dramatisk fall kunne kalven løpe helt frisk til skogs.

– Den ble ganske forfjamset da den kom ned på veien. Men vi fikk ledet den i riktig retning, mot stedet kua hadde gått, sier elgens redningsmann.

– Mirakuløst

Kallhovd sier at mora sjelden stikker langt bort når den kommer bort fra kalven.

– Jeg er ganske sikker på at de står sammen og har det fint i skogen nå. Det er helt fantastisk å være med på noe sånt når det ender så bra. På mirakuløst vis løste dette seg på best tenkelig måte, forteller han.

Klokken 22.39 meldte politiet at det hadde endt bra for Øvrebø-elgen.

– Elgkalven er vel ned og på skogen sammen med sin mor, opplyste operasjonsleder Gunn Lieng i Agder politidistrikt.