BIRKELAND: — Først ble dere med på dytt.no's "Gå over Grønland"-konkurranse for bedrifter. Nå har nettopp startskuddet gått for enda en gå-aksjon, denne gang "Fra Oslo til Lindesnes". Dette ga mersmak?

Tor: - Ja, det er artig. Vi føler at helsa er blitt mye bedre. Frisk luft og masse mosjon! Om vi har tatt noe av? Nei, det vet vi ikke — det har vi ikke målt!

- Meningen var egentlig å gå en strekning tilsvarende Grønland på tvers på 50 dager, rundt regnet 450 kilometer. Men Tor Kjetil har tilbakelagt 1723 kilometer, Olav 1606, og Ronny 1495. Imponerende!

— Jo takk! 36 av de omtrent 75 ansatte på bedriften meldte seg på aktivitetskonkurransen. Nå har vi hatt en liten pause, men 30. april satte de fleste altså i gang igjen. Vi betaler en liten avgift og får utlevert en skritteller. Så er det å fylle ut på pc-en hver dag hvor langt det har blitt. Det er forskjellige typer utregninger, og all slags aktiviteter gjelder. Mange går mye på jobben, og får adskillig gratis der, sier de tre. Og legger til at entusiastisk pådriver på bedriften har vært Mariann Berntsen.

Tor: - Jeg har gått mye på ski, både i lysløypa her på Birkeland og på Tveide. Og på Øynaheia. Der har vi Sørlandets fineste løyper – skryt litt av løypekjøreren, Hans Arne Topland! Hjemme på Svaland har jeg gård, med melkekyr og skog. Det blir en del mosjon av det, også.

Ronny: - Jeg bor i Lillesand og sykler mye. Jeg kjøpte min første sykkel i fjor!

Olav , som bor på Herefoss: - Jeg er en god del oppå Øynaheia. Og onsdagene etter jobb går det i innebandy og fotball i Valstrandhallen. - Alt teller, fra husarbeid til maling — her er det bokstavlig talt full rulle!

- Har det vanket noen premier?

Tor: - Jeg vant en teknisk t-skjorte, og andre har vunnet fleecejakker. Men det viktigste er den helsemessige gevinsten. Og dette har "trommet" folk på jobben bedre sammen også. Mange av damene går fellesturer, mens vi menn kanskje mosjonerer litt mer hver for oss. Men miljøet på jobben er blitt veldig bra, samtidig som det er hyggelig å ha noe felles utenom arbeidet.