På denne rasteplassen ved nye E 18 på grensa mellom Lillesand og Grimstad, ble en fem år gammel jente utsatt for overgrepet. Politiet skal nå sjekke ut alibiet til personer politiet har funnet ved hjelp av tips fra publikum. Foto: Offerets mor
På dette toalettet ble den fem år gamle jenta utsatt for overgrepet påskeaften. Avstanden bort til parkeringsplassen der moren sto (der campingvognen står på bildet), er svært kort. Foto: Jan Oddvar Eide

GRIMSTAD: — Vi har nå fått en DNA-profil på gjerningsmannen. Profilen er ikke registrert fra før i Kripos sin database. Men på bakgrunn av flere tips fra publikum, sjekker vi nå ut alibiet til personer, opplyser politispesialist Ole Tom Fossnes ved avdeling for seksuelle overgrep mot barn i Agder politidistrikt.

Overgrepet

Overgrepet skjedde sent på ettermiddagen påskeaften. Mens foreldrene ryddet opp etter grilling på rasteplassen på Omre i Grimstad, ved nye E 18 på grensa til Lillesand, gikk den lille jenta på toalettet. Mens jenta var der kom en mann inn og blottet seg. Han skal så ha onanert foran jenta, og på slibrigste vis kommet med groteske oppfordringer til det lille barnet.

Fikk tips

— Vi har fått tips fra publikum. Det har ført til at vi nå skal sjekke ut alibiet til personer. Nå har vi også en DNA-profil som gir oss en stor fordel i den videre etterforskningen. Når vi sjekker ut personers alibi, medvirker de fleste frivillig. Alternativt må vi ha rettens beslutning for en DNA-prøve, sier Fossnes.

Dommeravhør

Politiet i Agder har også bedt om et dommeravhør av den fem år gamle jenta.— Dette avhøret skal gjennomføres i Rogaland. Vi har sendt anmodning og venter på svar, sier Fossnes.

- Det har tatt lang tid?

— Det kunne vært gjort tidligere. Slike avhør skal helst foretas så fort som mulig, sier Fossnes.

Etterforsker videre

Politiet har etterforsket saken på flere nivåer siden påske.

— Vi har samlet inn tekniske data, videoovervåkning, blant annet fra bomstasjoner. Problemet er at vi fortsatt ikke vet hva vi leter etter. Vi har en vag beskrivelse av en mann og en mørk bil. Og dem er det mange av. Det er en omfattende søkejobb som er vanskelig, rett og slett. Men vi vet av erfaring at en liten brikke kan løse hele saken. Det kan ta tid og det er langt fra sikkert at vi lykkes. Men det kan også gå raskt. Vi har alltid forhåpning om å finne slike personer, sier Fossnes.