KRISTIANSAND: Jørgen Kristiansen minner om at Dagrun Eriksen har sittet på Stortinget i tre perioder. Det synes han er nok.

— Jeg synes det er naturlig med et skifte nå, sier Kristiansen.

Han vil ikke utdype sitt standpunkt noe mer og viser til at partiet nettopp har startet sin nominasjonsprosess.

Flere kandidater

Tirsdag kveld gjorde Dagrun Eriksen det klart at hun vil stille som kandidat til neste års stortingsvalg. Spørsmålet er om lokallagene vil ha henne på topp når de skal gi sin innstilling til nominasjonskomiteen.

I sitt eget lokallag, Kristiansand, er hun ikke sikret støtte. Der er det andre kandidater som også er aktuelle for førsteplassen.— Ja, det er det. Men jeg vil ikke gå ut med noe navn nå, sier Jørgen Kristiansen.

Leder i KrFs bystyregruppe i Kristiansand, Arvid Omdal, er også åpen for andre kandidater.

— Det er bra at Dagrun Eriksen er motivert og vil stille, men det er andre kandidater som også er aktuelle, sier Omdal.

- Er Hans Fredrik Grøvan blant dem?

— Han er en fin person som kunne ha gjort en god jobb, så han er også et aktuelt navn, sier Omdal.

Får inn forslag

KrFs lokallag i Vest-Agder skal nå sende inn en prioritert liste med fire navn til nominasjonskomiteen. I tillegg til fire navn fra sitt eget distrikt. Så skal nominasjonskomiteen lage et forslag som blir sendt ut på høring.

Ifølge nominasjonskomiteens leder, Ivar Lindal, har det ennå ikke kommet inn forslag. Lokallagene har frist til 30. august.

- Har det vært avgjørende for lokallagene at Dagrun Eriksen kom med sin avklaring før de kunne sette i gang sitt arbeid?

— Jeg har registrert at hun har gått ut og tilkjennegitt sitt kandidatur, men jeg kan ikke svare på hva som har vært viktig og ikke for det enkelte lokallag, sier Lindal.