KRISTIANSAND: Den polske statsborgeren, som er bosatt i Holland, ble tatt til side av tollerne i Kristiansand da han kom med Superspeed fra Danmark tidligere denne uka. I bilen ble det funnet cirka et kilo marihuana og cirka 300 gram hasj. Den siktede polakken har erkjent straffskyld, og han aksepterte å sitte i varetekt i fire uker fremover.

28-åringen har tidligere bodd i Norge, og han er straffedømt for narkotikaforbrytelser, vinningsforbrytelser og dokumentfalsk. Han ble i fjor utvist fra Norge, og hadde innreiseforbud. Mannen har i politiavhør forklart at han tok sjansen på en ny innreise, og ønsket å slå seg til i Stavangerområdet fordi han allerede der har kontakter som kunne hjelpe ham med jobb.

Dommerfullmektig Lars Faye Ree har i sin begrunnelse for å fengsle 28-åringen lagt vekt på at han er utenlandsk statsborger, og en varetektsfengsling av påkrevd slik at den siktede ikke unndrar seg straff.

Retten har også merket seg at dersom mannen blir dømt vil det kvalifisere til en lengre ubetinget fengselsstraff. Mannen har heller ingen tilknytning til Norge verken gjennom jobb eller familie.

Under fengslingsmøtet opplyste den siktede at bilen brukte ble kjøpt av en danske, men at han ikke fikk noen kjøpekontrakt og heller ikke vet navnet på den han kjøpte bilen av.